Supertalangen laddas mot Jämtlands Stora Pris: ”Inte ett dugg överraskad om han lägger dem på rygg”

Stjärnhästen Campo Bahia laddas mot Jämtlands Stora Pris. Tränaren Conrad Lugauer, som har vunnit loppet en gång tidigare, aviserar start med sin femårige supertalang.

2019 vann Milligan’s School Jämtlands Stora Pris. I år kanske vinnaren heter Campo Bahia. Supertalangen från Jägersro laddas mot Östersundstravets storlopp.

På grund av rådande omständigheter körs Jämtlands Stora Pris utan publik i år. Publiken ser därmed ut att gå miste om en riktigt spännande häst. Femårige Campo Bahia, som tränas av Jägersrotränaren Conrad Lugauer, laddas mot loppet.

– Det är jättebra. Jag körde ett lite bättre jobb med honom i dag hemma på gården. Jag var mer än tillfreds med honom. Kanske kommer jag in hit till Jägersro nästa torsdag och kör ett lätt banjobb och sedan ska vi upp till Norrland, till Jämtlands Stora, säger Conrad Lugauer till Jägersros Facebooksida.

Camp Bahia har bara startat 14 gånger i karriären, men har visat enormt stort kunnande. Som treåring var han tvåa i Svenskt Travkriterium, som fyraåring vann han Kungapokalen på topptiden 1.10,6a/2140 meter och slog där årets Elitloppsdeltagare Attraversiamo. Han var storfavorit till att vinna Svenskt Travderby, men hade inte sin bästa dag och galopperade bort sig. I december galopperade han med segern klar i det stora fyraåringsloppet Criterium Continental på Vincennes i Paris. Blivande Prix d’Amerique-vinnaren Face Time Bourbon var rejält akterseglad innan Campo Bahia galopperade bort sig.

Hästen har inte startat sedan han slutade sexa i ett femåringslopp på Vincennes den 11 januari. Men nu blir det comeback och det i Jämtlands Stora Pris.

– Jag tror inte att han kommer vara i toppförfattning i Östersund. Men det betyder inte att han är i dåligt skick, men han kanske behöver det loppet i kroppen och så utgår vi därifrån. Men Campo är Campo och jag blir inte ett dugg överraskad om han lägger dem på rygg, han känns jättefin, säger Conrad Lugauer till Jägersros Facebooksida.

Conrad Lugauer har vunnit Jämtlands Stora Pris en gång tidigare. 2013 vann han med Bagley.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s