Julmusik blir inte bättre än när The Refreshments och Baskery delar scen igen efter 16 år

The Refreshments och Baskery tillhör båda Sveriges bästa band. Självklart blir det succé när de förenas i ”Rock n’roll x-mas”. Julmusik blir inte bättre än så här.

The Refreshments firar 30 år som band och för 17:e året i rad är bandet på julturné. I år tar de med Baskery som gästartister och det lir som väntat dundersuccé.

Gävles rockikoner The Refreshments firar 30 år som band 2019. För 17:e året i rad gör de julturnén ”Rock n’roll X-mas”. 2003, på deras första julturné hade de sällskap av systrarna Bondesson, som går under bandnamnet Baskery. I år fick systratrion frågan att följa med på nytt och vi i publiken kan glädjas åt att Baskery valde att tacka ja – för det är en fantastisk julshow som de två banden bjuder på tillsammans.

Alla som har sett The Refreshments och Baskery uppträda var för sig vet att båda banden bjuder på högklassiga spelningar på egen hand. Därför fanns all anledning att ha höga förväntningar när de återförenades på scenen. Dessa förväntningar infrias med råge.

Mycket av inslagen från tidigare ”Rock n’roll X-mas” dyker upp även i 2019 års version. Joakim Arnell, frontman i The Refreshments, konstaterar att det nog är läge för bandet att spela in en ny julskiva inför nästa års turné, och vi får ett smakprov på en låt som kommer dyka upp på en sådan. En fin ballad vid namn ”Dear santa”, om en liten flickas önskan att hon och hennes mamma ska få det lite bättre ställt.

Men de jullåtar som redan finns, och de inslag från bandets ordinarie repertoar som dyker upp i showen, fungerar precis lika bra som vanligt. Att även Baskery har ett högklassigt låtmaterial är inte heller någon nyhet, och fina covern på Neil Youngs ”Old Man” bör ha gjort även jultomten glad, vilket mellansystern Stella konstaterar efter låten.

När de två banden gör gemensam sak blir det inte helt oväntat fantastiskt. Som i The Bands ”Christmas must be tonight” eller i The Refreshments egen ”The time I miss you the most”.

När ordinarie set avslutas med Chuck Berrys ”Run Rudolph Run” och ”Santa Claus is coming to town” – som gjorts av otaliga artister – är det bara att konstatera att den rätta julstämningen har infunnit sig. Förhoppningsvis dröjer det inte ytterligare 16 år till nästa gång dessa två band möts på scenen igen.

Det är en fantastisk avslutning när The Refreshments och Baskery förenas i julklassikerna ”Run Rudolph Run” och ”Santa Claus is coming to town”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s