”Östersund går för Musikhjälpen” ska främja tryggheten i staden och samla in pengar till en god sak

Under 24 timmar kan Östersundarna bidra till sin egen hälsa, göra en insats för tryggheten – och samla in pengar till en god sak. Det är målet med evenemanget ”Östersund går för Musikhjälpen”.

– Vi vill främja temat i Musikhjälpen och även skapa trygghetsfaktorn, säger Petra Åkerblom, student på Idrottsvetenskapliga programmet.

Den 13 december kan Östersundarna bidra till sin egen hälsa, till tryggheten i staden och samla in pengar till en god sak. Petra Åkerblom och Julia Runnemalm är drivande i projektet ”Östersund går för Musikhjälpen”, som studenter på Idrottsvetenskapliga programmet på Mittuniversitetet arrangerar.

Årets tema i Musikhjälpen är ”Sex är inte ett vapen”. Studenterna på Idrottsvetenskapliga programmet på Mittuniversitetet vill bidra till insamlingen. Därför arrangerar utbildningen evenemanget ”Östersund går för Musikhjälpen”. Under 24 timmar från klockan 12 den 13 december till klockan 12 den 14 december kan de som vill bidra till insamlingen göra det genom att gå varv runt studentplanen på Campus i Östersund.

– Vi vill främja folkhälsan i stan, vi vill bygga broar mellan Mittuniversitetet Campus och Östersund. Samtidigt vill vi belysa vikten av att man ska kunna röra sig utomhus i 24 timmar och vara trygg under den tiden, säger Julia Runnemalm, student på Idrottsvetenskapliga programmet.

– Östersund har tyvärr en modern historia med att det har varit en hel del överfall, både våldtäkter och andra typer. För att främja temat i Musikhjälpen, men också för att bygga broar – att man börjar prata med varandra i samhället – har vi de här tankarna och förhoppningarna, säger Petra Åkerblom.

Tanken är också att väva in de kunskaper som studenterna får under utbildningen. Petra Åkerblom och Julia Runnemalm är drivande i att jaga sponsorer till evenemanget, men hela Idrottsvetenskapliga programmet står bakom projektet.

– Vi ville göra något för Musikhjälpen och väva in den kunskapen som vi ändå får på utbildningen. Vi landade i att det här kanske kunde vara ett bra koncept för att engagera många, och så ville vi jobba med delaktighet, som också är en stor del i utbildningen. Det är ett projekt som inte bara vi gör, det är verkligen idrottsvetenskapliga programmets grej – som vi gör tillsammans. Framför allt kring resurser under dagen är det ovärderligt att vara så pass många som går ihop och gör det här förhoppningsvis så bra som möjligt, säger Petra Åkerblom.

Petra Åkerblom och Julia Runnemalm har fått kontakt med företag som kommer gå in med pengar för antalet varv som Östersundarna går runt studentplanen under de 24 timmarna. Det finns även möjlighet för privatpersoner att själva betala in till insamlingsbössan ”Östersund går för Musikhjälpen”. Gensvaret på evenemanget har varit positivt.

– De vi pratar med, både på programmet, respektive, företag, folk runtom på Campus, tycker att det låter som en otroligt bra idé och är taggade på att testa och se vad det kan leda till, säger Julia Runnemalm.

Julia Runnemalm och Petra Åkerblom upplever att de har fått bra respons på projektet, och hoppas att det blir ett lyckat arrangemang ur flera synvinklar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s