Imponerande debut från stigande stjärnskottet Julia & The Basement Tapes

Ett band med unikt sound och en hungrig attityd – så beskriver Julia & The Basement Tapes sig själva på bandets Facebooksida.

Alla som har sett bandet live vet att det stämmer. På debutalbumet ”More than getting by” förstärks bilden ytterligare.

Julia & The Basement Tapes imponerade under spelningen på Östersunds Bluesfestival. Intrycket förstärks på debutplattan ”More than getting by”.

Julia & The Basement Tapes är ett kraftigt stigande stjärnskott på den svenska blueshimlen. Det visade bandet bland annat vid segern i ”Swedish blues challenge” 2017 och vid ett bejublat framträdande på Östersunds Bluesfestival 2019.

Julia & The Basement Tapes är inget renodlat bluesband, vilket bandnamnet också skvallrar om (hämtat från en skiva av Bob Dylan och The Band). I ljudbilden ryms också stora delar soul och americana. Nu har bandet släppt sin debutplatta ”More than getting by” – och resultatet är mycket imponerande.

Under spelningen på Östersunds Bluesfestival bjöd bandet på flera av de tolv låtarna som ingår på debutplattan. Det skvallrade om att bandet hade storverk på gång och nu vet vi att så var fallet.

Allra bäst är ”Something more”, en mer än sex minuter lång låt om svikna löften där budskapet stärks av Julia-Lotta Tinglöfs enormt soulfulla sångröst. En sådan låt känns i hela kroppen.

Det är en skiva som innehåller en hel del smärta och vilja att kunna känna något mer än att livet bara är drägligt, som i titelspåret ”More than getting by”. Men det finns också en strimma hopp om att allt trots allt kommer ordna sig, som i inledande ”Everything will be alright”.

Livet är inte alltid en dans på rosor. Det vet medlemmarna i Julia & The Basement Tapes, som de flesta andra människor. Men med en sådan här stark debutskiva finns det all anledning för dem att se ljust på bandets framtid på musikscenerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s