Merittyngde Thomas Massamba förstärker Jämtland: ”När Torbjörn Gehrke ringer ställer man upp”

Han har spelat 115 landskamper, vunnit SM-guld och varit utlandsproffs i många år. Nu är Thomas Massamba klar för Jämtland.

– När Torbjörn Gehrke ringer ställer man upp, jag behövde inte tänka på saken, säger Thomas Massamba.

Thomas Massamba gjorde sitt första träningspass med Jämtland under tisdagen.

Artikeln är också publicerad på osdsport.se

Jämtland Baskets jobbiga skadeläge med Gustav Hansson borta från spel ett tag till på grund av ryggproblem, Jaan Puidet också skadad och osäkert när nye Justin Gordon blir spelklar har gjort att Thomas Massamba har värvats på ett korttidskontrakt. Bortamatcherna mot Nässjö och Luleå, samt hemmamatchen mot Djurgården, kommer 34-åringen att spela för Jämtland. Om det blir fler är oklart.

– Just nu har vi pratat om tre. Jag tycker att vi ska fokusera på de tre matcherna och göra det bästa av situationen innan uppehållet i november. Sedan får vi se vad som dyker upp. Jag är inte här för att trampa på någons fötter eller försöka ta över laget, det är inte min grej. Jag är här för att ta Hanssons plats och vara backup för Bell, och se till att laget funkar. Att vara den ledare som jag alltid har varit och göra det jag kan för laget, säger Thomas Massamba.

Efter en säsong i BC Luleå som han beskriver som tung på grund av både att hans dotter föddes tre månader för tidigt och att han själv inte fick läka ihop från skadebekymmer är han nu i betydligt mer harmoni. Dottern mår bra och han kan fokusera fullt ut på basket igen. Målet är att komma utomlands en sväng igen.

– Jag håller på att prata med flera lag utomlands, men det är mycket tveksamheter om jag är i form eller inte eftersom det var länge sedan jag spelade. Torbjörn Gehrke tog kontakt med mig för några dagar sedan. Vi pratade lite löst, han förklarade situationen med skadeläget och att de har tagit in en amerikan som kanske inte hinner bli spelklar, och frågade om jag kunde ställa upp. Det är en win-win-situation att vara här och träna och hjälpa laget.

Under den tuffa kvartsfinalserien i fjol där Jämtland till slut lyckades slå ut BC Luleå och för första gången gå till semifinal fick Thomas Massamba utstå en del från Jämtlandspubliken. Det är inget som bekymrar honom i dag.

–Jag älskar publiken här, det måste jag säga. Oavsett om jag blir behandlad som jag blev förra året. Det är inga hard feelings. Utomlands sköt de fyrverkerier och jag har fått stolar kastade mot mig. De vill att laget ska vinna, alla vill att laget ska vina. Jag spelar basket, jag fokuserar inte på vad som händer vid sidan om. Jag har ett sätt att spela, jag gillar inte skador och jag vill inte vara oschysst. Det här är vårt levebröd, inom den linjen fightas man för sitt lag.

# Att du bidrar med mycket rutin till ett sådant här lag är otvivelaktigt, men hur mycket kan man uträtta på tre matcher?

– Det är svårt att säga. Jag har inte hade försäsong med laget och inte spelar matcher tidigare. Jag ska vara här och försöka göra det bästa jag kan för att laget ska vinna och få en bättre position. Det här laget är bra. Det har haft skadeproblem i början och förlorade en viktig spelare för dem redan i första matchen, det ändrar dynamiken mycket. Coacherna jobbade hårt för att bygga det här laget under sommaren, så kommer första matchen och en av de viktigaste spelarna bryter benet. Det är jättesvårt som spelare och coach att ställa om då. Sedan pressen när man förlorar man en match, man förlorar två matcher, och de matcherna är inte heller så att man blir dödade – det är små misstag i slutet som avgör.

Thomas Massamba har meriter som överträffar de flesta svenska basketspelare. Nu är han klar för ett korttidskontrakt i Jämtland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s