Justin Gordon på plats i Jämtland Basket: ”Jag kan göra många saker för laget”

Ungefär samtidigt som snön anlände Jämtland Baskets nyförvärv Justin Gordon till Östersund. Han kommer närmast från Tyskland och ser fram emot spel i Sverige.

– Om en eller två dagar är jag fullt redo, säger han.

Jämtland Baskets nyförvärv Justin Gordon är på plats i Östersund. Han kommer i full form från spel i tyska andraligan.

Artikeln är också publicerad på osdsport.se

Under söndagen blev det offentligt att Jämtland Basket tar in en ny spelare. Amerikanske forwarden Justin Gordon kommer närmast från spel i tyska andraligan med Karlsruhe och anländer till Östersund i full form.

– Jag har bara varit ledig i fem dagar, så det har varit ett bra break mitt i säsongen för mig. Ge mig en eller två dagar så är jag fullt redo. I dag är vår första träning tillsammans. Jag vill snabbt lära mig våra system och vad coach Gehrke vill att vi ska göra, så att jag kan köra för fullt, säger Justin Gordon.

Han har fått en bra bild av Jämtland under tiden han har haft dialog med Torbjörn Gehrke, och tror att lagets spel kommer passa honom bra.

– Jämtland har bra anfallssystem som passar det jag vill göra under matcherna. Jag har haft bra dialog med Torbjörn Gehrke, och det gjorde att jag bestämde mig för att komma hit. Jag känner en spelare från i fjol, Andrew Smith, och jag känner också Davon Bell sedan tidigare. Jag har hört bra omdömen om atmosfären och organisationen här. Jag tror att jag kan tillföra en del till försvarsspelet och även lite mer erfarenhet till laget, säger Justin Gordon.

Hur beskriver du dig själv som spelare?

– Jag kan göra många saker för laget. Jag är väldigt atletisk och kan få saker att hända på snabba uppspel. Jag är en bra passare och kan definitivt göra nytta för laget i försvaret. Jag kan bidra med kreativitet till anfallsspelet och definitivt vara en bra hjälp för laget.

Han kom till Östersund några timmar innan den första rejäla snön för den här vintern började falla över staden. Snö är inget som han är van att se från tidigare.

– Det har inte slutat snöa sedan jag kom. På tidigare ställen där jag har bott har det snöat max två-tre gångar per år och nu lär det inte sluta snöa innan jag åker härifrån, säger Justin Gordon, som kommer från North Carolina och bor i södra Florida när han är hemma i USA.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s