Tänkvärt och imponerande av Sanna Nielsen i ”Mitt Sanna jag”

Det finns en låt för varje ögonblick i livet.

Det är ett budskap som återkommer i Sanna Nielsens show ”Mitt Sanna jag”.

I showen visar hon varför hon är en helt vanlig människa – men också en ovanlig artist.

Sanna Nielsen avslutar sin turné ”Mitt Sanna jag” på Cirkus, en scen som inte ligger långt från den hon har gjort succé på under tre somrar – Skansen. Det är en imponerande show som bjuds på under två timmar.

Sanna Nielsen har gjort sig känd som en folkkär artist under nästan 25 år i offentligheten. Det känns som att hon har blivit ännu mer folklig och mer populär under sina fyra somrar som programledare för ”Allsång på Skansen”. 

Det är lätt att förstå varför – och i ”Mitt Sanna jag” blir det ännu mer uppenbart.

Showen kretsar kring hennes egen musik, men inte enbart eftersom det då, som hon självironiskt konstaterar, ”skulle bli en väldigt kort show”.

I ”Mitt Sanna jag” får vi lära känna den 35-åriga sångerskan från Bromölla lite närmare. Framför allt i humoristiska och självbiografiska ”Sanna från Bromölla” får vi höra om hur det var att växa upp i just den skånska orten där det var lite känsligt att sticka ut – vilket man ganska lätt gjorde när man redan som 11-åring första gången medverkade i ”Allsång på Skansen”. 

Detta gjorde Sanna Nielsen trots att hon allt annat än gillade att stå i centrum när hon gick i skolan. Det var en blyg flicka, som inte gillade att räcka upp handen och blev knallröd i ansiktet när hon skulle hålla föredrag framför klassen.

Hon har, som hon beskriver det under showen, behövt våga kasta sig ut och våga ta risker för att ta reda på sitt sanna jag. Det har skyddat henne från tillmälen som ”du duger inte” och ”du är värdelös”. Den tog henne från drömmarna om att flickrummet hemma i Bromölla var Ceasar’s Palace i Las Vegas och hon själv var Celine Dion, till att hon tog sig dit för att se superstjärnan, till deltagande i Melodifestivalen och folkkär programledare i ”Allsång på Skansen”.

”Mitt Sanna jag” är en show som visar på hennes enorma bredd som sångerska och artist, men också ger en djupare bild av Sanna Nielsen.

Intrycket, som redan är väldigt sympatiskt efter fyra succésomrar på Skansen, blir ännu mer imponerande efter den här kvällen.

Sanna Nielsen ger publiken möjlighet att lära känna henne lite närmare, genom en del roliga och tänkvärda anekdoter om vad som är hennes ”Sanna jag”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s