Krönika: Kallt även den här gången – men äntligen var Hammarby hetast på Jämtkraft Arena

Det var mycket som var som vanligt när Hammarby kom till Östersund.

Framför allt vart det fruktansvärt kallt.

Men en sak var inte som det brukar – äntligen är Hammarby ett vinnande lag på Jämtkraft Arena.

Närmare 2000 Hammarbysupporters stöttade sitt lag på Jämtkraft Arena.

Under de åren som Hammarby och Östersunds FK har spelat mot varandra i Allsvenskan har det egentligen inte spelat någon roll vilken tid på året de grönvita har kommit till Östersund – det har alltid varit kallt.

Oavsett om det har varit i november eller maj har vi stått på läktaren och huttrat. Vi med kärlek till de grönvita har tyvärr också fått se vårt lag få med sig max en poäng från Östersund.

Den här kvällen var det kallt – i vanlig ordning. Men på planen såg det annorlunda ut, även om det började tungt.

Första halvlek var riktigt blek från Hammarbys sida. Kanske var laget tyngt av stundens allvar och den guldchans som fortfarande finns, kanske fanns det i bakhuvudet på spelarna att Jämtkraft Arena har varit lite av en skräckarena för Hammarby. Det var trots allt där laget tappade Europaplatsen 2018 med att bara få 3–3 mot Östersund. 

ÖFK var allt annat än ofarligt i första halvlek den här kvällen, medan Hammarby inte skapade speciellt mycket. Det fina grönvita spelet var som bortblåst och från den 2000 personer stora Bajenklacken hördes spridda burop när halvtidsvilan väntade.

Andra halvlek hade kunnat börja med en riktig kalldusch för Hammarby när ÖFK:s Dino Islamovic bara var centimeter från att ge hemmalaget ledningen.

Alexander Kacaniklic serverade Imad Khalili med en snygg passning till 1–0, ett mål som tände ett Hammarby som hade inlett blekt.

Men Hammarby vaknade, och det rejält. När Alexander Kacaniklic assisterade den bitvis ifrågasatte Imad Khalili till 1–0 tändes de grönvita och när Nikola Djurdjic timeade en frispark från Darijan Bojanic och nickade in 2–0 hade Hammarby bra grepp om matchen. Jeppe Andersen och Muamer Tankovic hade båda en boll i stolpen, vilket hade kunnat punktera matchen helt.

Hammarby får hoppas på lite ”fotbollskarma”, som Nikola Djurdjic beskrev det i en intervju med Aftonbladet.

Östersunds 1–2-mål får skrivas på det grönvita oturskontot. Nu gäller däremot att få utdelning åt andra hållet. Matchvinnaren Nikola Djurdjic pratade i en intervju med Aftonbladet om att Hammarby förtjänar ”fotbollskarma” för att kunna ta SM-guldet.

Det är 18 år sedan Hammarby vann SM-guld senast och vi hoppas på ett trendbrott på lördag när serien avgörs. Nu har den segerlösa trenden i Östersund brutits och aldrig har en kylslagen promenad hem från Jämtkraft Arena känts lika värmande som den här kvällen.

Två gånger fick Hammarbys spelare och fans jubla över mål den här kvällen på Jämtkraft Arena. Till slut fick de grönvita äntligen segerjubla för första gången på den här arenan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s