Ungt och energiskt Julia & The Basement Tapes ser fram emot återkomsten till Östersund

Julia & The Basement Tapes gjorde ett bejublat framträdande på Jazzköket i april 2016. Nu ser bandet fram emot ett nytt besök i Östersund, på Bluesfestivalen.

– Jättekul ska det bli, säger sångerskan Julia-Lotta Tinglöf.

I helgen kommer Julia & The Basement Tapes till Östersund och bluesfestivalen. Det blir bandets andra spelning i Östersund. Sångerskan Julia-Lotta Tinglöf utlovar en spelning med mycket energi.

Medlemmarna i Julia & The Basement Tapes träffades och började spela musik tillsammans för sex år sedan, när de fortfarande gick i gymnasiet. Det är därför ett band med unga medlemmar, jämfört med många andra bluesband.

– Många blir nog lite förvånade och tycker att det är häftigt att vi är unga. Folk brukar gilla att kommentera det, alltid på ett positivt sätt, säger Julia-Lotta Tinglöf.

Julia & The Basement Tapes tituleras som ett bluesband, men rör sig också musikaliskt inom americana och singer-songwriterfacket. Bandet har gjort succé i blueskretsar och vann 2017 tävlingen ”Swedish blues challenge”.

– Det var superkul. Jag kommer alltid komma ihåg den kvällen. Det var väldigt kul att få bekräftelse på att folk tycker att det vi gör är bra, säger Julia-Lotta Tinglöf.

Segern i tävlingen gav en plats i ”European blues challenge”, som avgjordes i den norska bluesmetropolen Hell. Även den tävlingen var ett häftigt minne för Julia & The Basement Tapes.

– Det var jättekul att vara med där. Man märker att det är en stor grej för många, att blues är något man brinner för, säger Julia-Lotta Tinglöf.

Bandet har släppt två EP-skivor, men nu är ett album på gång. Skivan släpps i slutet av november och bandet ser fram emot att få ge ut en skiva.

– Det är en skiva med ganska blandade låtar. Vi har gjort den mycket på feeling. Det känns sjukt roligt. Det är första gången vi släpper ett album och vi har skrivit låtar som vi tycker är bra, vilket känns väldigt lustfyllt, säger Julia-Lotta Tinglöf.

Men först väntar Östersunds Bluesfestival i helgen, där Julia & The Basement Tapes spelar på Captain Cook på lördag. Julia-Lotta Tinglöf lovar en bra musikalisk upplevelse till publiken som tar sig till Captain Cook.

– Vi jammar ganska mycket på scenen, så vad som helst kan hända. Vi är taggade att spela. Det kommer bli sjukt mycket energi och jag lovar att sjunga ut från hela mitt hjärta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s