John fick chansen mot Södertälje – och tog den: ”Försökte tänka som en vanlig träning”

Segern mot Södertälje gladde alla Jämtland Baskets fans. Ett extra glädjeämne var 20-årige Östersundssonen John Pålsson.

– Det gick rätt bra, säger han.

John Pålsson tror på en ny bra säsong för Jämtland Basket.

Artikeln är också publicerad på osdsport.se

John Pålsson gör sin tredje säsong med Jämtland Baskets ligatrupp. Tidigare har det varit sparsamt med speltiden för den 20-årige skarpskytten, men mot Södertälje såg det annorlunda ut.

– Torbjörn Gehrke (lagets coach), sa till mig innan matchen att vi behövde rotera på fler spelare och berättade innan att jag skulle få komma in, men inte hur mycket och när. Det var kul att få spela, särskilt eftersom man inte är van att få komma in så mycket under en match, säger John Pålsson.

På elva minuters speltid noterade han fina siffror med nio poäng och två returer. Om det var hans första poäng i SBL är han lite osäker på.

– Jag tror det. Jag har gjort poäng på försäsongen, men jag tror att det är första poängen i ligan, säger John Pålsson.

Hur kändes det när du nu fick chansen?

– Det kändes bra. Det blev ett jäkla tryck från publiken, men jag försökte tänka som att det var en vanlig träning. Det är ändå samma killar som man tränar med varje dag som man spelar match med. Jag tycker att vi spelade bra. Det var jämnare i början, men när Dino Pita stukade foten, eller vad han nu gjorde, började vi dra ifrån lite.

Han tycker att bitarna börjar falla på plats för laget efter en lite trög start på säsongen.

– Nu känns det bra. Det känns som att vi vet lite mer hur vi ska spela och lite mer vad alla har för roll och vad alla gör.

Att det inte har blivit så mycket speltid tidigare har han sett som en morot att träna hårdare.

– Jag har bara försökt att tänka på att träna hårt och prestera så mycket jag kan på träningarna, att lyssna, ta in, lära mig och försöka slåss om minuter. Att försöka ta för sig lite mer på träningarna kanske och visa att man hör hemma på den här nivån.

John Pålsson, 20-årig Östersundare, har fått sparsamt med speltid i Jämtland Basket. Men mot Södertälje fick han chansen – och tog den rejält.

Trots den tunga starten på säsongen för laget tror John Pålsson på ännu ett bra år för Jämtland Basket.

– Jag tror att om vi fortsätter med det vi håller på med nu, fortsätter träna hårt och fysiskt och kan använda det på matcherna tror jag att vi kan gå väldigt långt.

Lika långt som förra året?

– Ja, det tror jag absolut. Om vi lägger manken till och fortsätter som vi har gjort nu när vi har börjat vinna, om vi kan fortsätta på det hårt vinnarspåret så absolut.

Närmast väntar Köping borta på lördag.

– Köping har sett väldigt bra ut i år. Det känns som att de har prickat rätt på sina importer. De känns ganska mycket bättre än förra året, så jag tror att det blir en väldigt tuff match. Jag tror att vi måste spela bra för att slå Köping.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s