Jonathan Lundbäck har chans på allsvenskt avancemang med Brage: ”Satt oss i en väldigt bra sits”

Senast Brage spelade i Allsvenskan var 1993. Just nu ligger laget, som bland annat innehåller jämten Jonathan Lundbäck, på kvalplats uppåt.

– Vi har satt oss i en väldigt bra sits, säger han.

Jonathan Lundbäck gör sin första säsong i Brage, som har god chans på spel i Allsvenskan 2020.
Foto: IKBrage

Artikeln är också publicerad på osdsport.se

Jonathan Lundbäck, uppväxt i Ångsta och med Brunflo FK som moderklubb, kom till Brage den här säsongen från division 1-klubben Team Thorengruppen. Hittills har han spelat 17 matcher i sin nya klubb, varav två från start.

– Jag hade så klart önskat att jag hade spelat mer. Men det är tuff konkurrenssituation och det har gått bra för dem som jag konkurrerar med. Jag tar med mig att jag har fått spela mer under hösten och det känns som att jag har klättrat lite i hierarkin på bänken. Även om jag inte har spelat så mycket har det varit en rolig säsong. Det känns som en kul utmaning efter tre år i division 1 där man på slutet kanske kände att det var lite svårt att motivera sig. Det har varit lite av en nystart, säger Jonathan Lundbäck.

Brage slutade sexa i Superettan 2018 och i år har det gått ännu bättre. Efter söndagens 3–1-vinst hemma mot toppkonkurrenten Jönköpings Södra har Brage grepp om kvalplatsen till Allsvenskan, och chans till direktuppflyttning, med två omgångar kvar att spela.

– Vi hade förhoppningar att vara bättre än vad Brage var i fjol och det har vi lyckats med. Det är små marginaler som gör att vi är i den här situationen, det är både lite tur och skicklighet. Men samtidigt, om man är i den här positionen efter 28 matcher då förtjänar man att vara där, säger Jonathan Lundbäck.

En stor anledning till Borlängeklubbens framgångar är den fina sammanhållningen i Brage, enligt Jonathan Lundbäck.

– Det jag har varit nästan mest imponerad av sedan jag kom till Brage är sättet man jobbar för varandra i laget. Det är en stark grupp med kollektivet i fokus, mer än jag är van vid från andra klubbar. Det gäller inte bara laget, utan även alla andra som jobbar i klubben. Det är otroligt bra sammanhållning och det är det som har gjort att vi har stuckit ut lite extra.

Han beskriver det som att de flesta i laget tycker om att vara i situationen som Brage befinner sig i. Med två matcher kvar, borta mot Halmstad och hemma mot Västerås, har laget chans att för första gången sedan 1993 säkra allsvenskt spel för Brage.

– Jag var inte ens född då. Det vore fantastiskt kul, men det är dumt att sväva iväg till att vi redan skulle vara där. Det är två matcher kvar och det är en match i taget som gäller. Förhoppningsvis tar vi klivet upp och då har vi förtjänat att vara där, säger Jonathan Lundbäck.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s