Joshua Ray Walker kan vara en ny countrylegendar från Texas

”Du vet väl att det där är en countrylåt?” sa en vän till Joshua Ray Walker efter att ha hört låten ”Fondly”.

Den 28-årige Dallasbon fortsatte skriva countrylåtar och det är alla som gästade Captain Cook den här kvällen glada för.

Joshua Ray Walker började skriva countrylåtar lite av en slump. Att han fortsatte göra det kan alla som besökte Captain Cook den här kvällen var mycket glada för.

Joshua Ray Walker gör ungefär 250 spelningar hemma i USA varje år. Den här turnén i Europa är hans första och i ett inlägg på sin Facebooksida skrev han om att han visste att han var tvungen att lämna sin rädsla och ångest hemma inför den här resan – annars skulle det gå åt pipan.

Turnén har varit en succé så här långt och även på Captain Cook är det trångt framför den lilla scenen när Joshua Ray Walker kliver upp på den.

Han behöver bara sjunga några strofer för att man ska förstå varför. Joshua Ray Walker har jämförts med en annan Texas-fostrad sångare och låtskrivare – legendaren Townes van Zandt. Jämförelsen är faktiskt inte alls dum. Precis som Townes van Zandt har Joshua Ray Walker texter med ett omedelbart budskap, sommar väldigt lätta att ta till sig. Allra bäst är ”Canyon”, inledande spåret på hans debutplatta ”Wish you where here”, som kom i början av 2019.

Kape värmde upp för Joshua Ray Walker.

Låten handlar om ett ämne som bland annat Bruce Springsteen har tagit upp – den komplicerade relationen mellan en son och hans far. Joshua Ray Walker skrev låten när hans egen far var diagnostiserad med lungcancer och funderar i låten hur hans relation med sina eventuella barn kommer att vara. Texten är stark och budskapet i låten förstärks ytterligare av Joshua Ray Walkers fantastiska sångröst. Sångsrösten är faktiskt till och med bättre och starkare än Townes van Zandts röst.

Om Joshua Ray Walker kommer uppnå samma legendarstatus får framtiden utvisa, men det har i alla fall börjat bra. Att vi har flera stordåd att vänta får vi bevis på när han spelar några nya låtar som han har skrivit hemma i Dallas i några av de sällsynta turnépauserna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s