Ny storseger för Magnus Djuse – som närmar sig 100 årssegrar: ”Hoppas nå dit”

Magnus Djuses toppenår fortsätter. På lördagen vann han en V75-final med From The Mine – och nu närmar han sig 100 årssegrar.

– Jag hoppas kunna nå dit, säger den 19-årige kusktalangen.

Magnus Djuse och From The Mine vann Bronsdivisionens final på Solvalla. Rekordåret fortsätter för 19-åringen med licens på Östersundstravet.

Artikeln har också publicerats på osdsport.se

2018 var ett kanonår för Magnus Djuse, med 53 årssegrar och 2,4 miljoner inkört. 2019 har överträffat fjolåret med råge, och ännu är vi bara i september. Magnus Djuse har med lördagens seger i bronsdivisionens final med hästen From The Mine, som tränas av Umeåamatören Catarina Norqvist, vunnit 85 lopp och kört in 6,3 miljoner.

– Jag får köra bättre hästar helt enkelt och kör lopp med mer pengar i. Det är duktiga tränare som anlitar en, och det är roligt, säger Magnus Djuse.

From The Mine inledde utvändigt om Cobourg Hanover, tränad av Östersundstränaren Oscar Berglund, som blev het i ledningen. Magnus Djuse släppte två hästar framför sig och i sista kurvan attackerade han i tredjespår. Över upploppet avgjorde From The Mine enkelt och vann på 1.12,3a/2 140 meter.

– Det var en toppinsats. Hästen presterade väldigt bra, vilket krävdes för att vinna loppet, säger Magnus Djuse.

Ni har fyra segrar tillsammans på åtta försök – vad tycker du om den här hästen?

– Han är väldigt löpärlig och gör alltid sitt bästa. Han är rolig att köra.

2019 har varit ett toppenår för travbröderna Djuse. Magnus leder körsvensligan för lärlingar i hela landet och storebror Mats ligger på tredje plats. Dessutom vann äldsta brodern Mattias Derbystoet med hästen Racing Brodda.

– Det har verkligen gått jättebra, det är roligt. Vi gläds när det går bra för allihop, det är kul att följa dem också, säger Magnus Djuse.

Mattias kör Svenskt Travkriterium med hästen Djokovic – vad tror du om hans chanser där?

– Det är ett tufft Kriterium. Men han har en häst som är fin. Med lite tur i loppet kan han tjäna fina pengar. Jag blir förvånad om han skulle vinna.

Vinner gör Magnus Djuse däremot ofta. Detta var andra gången på bara några veckor som han vann ett lopp med 250 000 kronor i förstapris. Nyligen vann han Sto-SM för kallblod med Minelli, tränad av Östersundsamatören Anders Hafstad.

– Det är svårt att skilja på vilken seger som var störst av de två, båda är lika stora, säger Magnus Djuse.

Med tre månader kvar av året fattas 15 segrar till 100 för 19-åringen, som jobbar hos Tomas B Nilsson på Östersundstravet. Målet för 2019 är solklart.

– Jag hade gärna tagit 100 segrar. Det vore tråkigt att stanna på 99 eller 98, så jag hoppas vinna 100, säger Magnus Djuse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s