Andra raka segern i storloppet för Isabell från Vemdalen: ”Mer häftigt i år”

Svenskt Travoaks har blivit Isabell Erikssons specialitet. För andra året i rad sköter hon om vinnaren av det största loppet för treåriga ston.

– I fjol var jag mer lättad och i år var det mer häftigt, säger den 23-åriga Vemdalstjejen.

Segern blev enkel för Diana Zet och Örjan Kihlström.

Artikeln har också publicerats på osdsport.se

På söndagen avgjordes de största loppen för treåriga hästar på huvudsbanan Solvalla. Favorit i Svenskt Travoaks, det största loppet för treåriga ston, var Diana Zet, tränad av Daniel Redén och med Isabell Eriksson från Vemdalen som skötare.

Samma kombination, som också innehöll kusken Örjan Kihlström, firade succé med Conrads Rödluva 2018.

– Förra året hade man mer press på sig. Då skulle det bara gå bra. I år var det mer öppet. det kändes som att inget var klart på förhand, säger Isabell Eriksson.

Efter en långsam start släpptes Diana Zet till spets på första långsidan och sedan vann hästen i ohotad stil på 1.13,5a/2 140 meter.

– Det löste sig perfekt för vår del, men man kan inte vara säker. Hästarna i fältet har inte gjort så många starter och förstår inte vad det går ut på, säger Isabell Eriksson.

Hon beskriver de två raka segrarna i Svenskt Travoaks som två olika erfarenheter och då två hästarna som väldigt olika.

– ”Rödluvan” har hela tiden varit en talang och haft lätt för sig. Från att hon var inkörd har det bara gått spikrakt uppåt och hon är en klasshäst. Diana var så liten när jag fick henne efter inkörningen. Hon var liten, tanig, seg och hängde inte med. Jag funderade om det skulle bli något av henne, men eftersom jag har hennes syster också (In Toto Sund, femfaldig miljonär, som bland annat vann Östersunds stora damlopp i somras) visste jag att det fanns utveckling i henne , att bara det släpper kommer det gå fort. Men hon är fortfarande lat och oinspirerad i träningen.

Isabell Eriksson från Vemdalen tog under söndagen sin andra raka seger som skötare till vinnaren i Svenskt Travoaks, det största loppet för treåriga ston. ”Det var mer häftigt i år”, säger Isabell Eriksson. Årets vinnare i Svenskt Travoaks, Diana Zet, är syster till hästen på bilden – In Toto Sund, som i somras vann Östersunds stora damlopp.

Segern var värd 2,8 miljoner kronor och Isabell Erikssons framgångar med framför allt ston hos Daniel Redén fortsätter. Om två veckor är den 23-åriga hästskötaren från Vemdalen inbjuden av sin tidigare skola Wången att köra ett lärlingslopp på den franska huvudstadsbanan Vincennes.

– Det var också väldigt otippat. Jag förstod inte alls vad Wången ville när de ringde, men det var självklart att tacka ja, säger Isabell Eriksson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s