Sam Outlaws kärleksförklaringar till familjen sticker ut allra mest

Sam Outlaw är en ”family man”.

Under sin konsert på Pustervik tillägnar han både en låt till sin fru, som är med på turnén och som fyller år just den dagen, och en låt till sina söner som är kvar hemma i USA.

Det är också i dessa ögonblick som han berör allra mest.

Sam Outlaw älskar Sverige – men ännu mer älskar han sin familj. Från scenen på Pustervik ger han två enormt vackra kärleksförklaringar i ”Forever and always” och ”Country love song”
Foto: David Solberger

Sam Outlaw gillar Sverige. Sedan debuten med ”Angeleno” 2015 har han besökt vårt land åtskilliga gånger. Och Sverige gillar Sam Outlaw. Det är välfyllt framför scenen på Pustervik när han och bandet äntrar scenen för den näst sista av sex spelningar på den här Sverigeturnén.

”Jag är tacksam över att vara tillbaka i Sverige. Jag älskar Pustervik”, säger Sam Outlaw.

Han berättar också om hur nervöst det var första gången han uppträdde på svensk mark, och även när han för första gången uppträdde på den mest klassiska av scenener – Grand Ole Opry i Nashville.

Den Los Angeles-födde, numera Nashville-baserade, 37-åringen har nyligen uppträtt på nytt på just Grand Ole Opry. Då framförde han för första gången sin nya låt ”Forever and always”, som han gör i duett med Sarah Darling. På Pustervik är det Lydia Luce som tar över duettrollen när låten framförs som en hyllning till Sam Outlaws fru Andie, som dagen till ära fyller år – och dessutom finns med på turnén.

Lydia Luce spelar några låtar på egen hand innan hon tar plats i Sam Outlaws band. Den Nashvillebaserade sångerskan imponerar.

Det gör inte parets två söner, men pappa tillägnar även dem en låt – ett av debutskivans starkaste spår, ”Country love song”.

Det är i dessa två stunder, när han uttrycker sin enorma kärlek till sin familj, som Sam Outlaw gör allra störst avtryck den här kvällen i Göteborg. Han har tidigare berättat om hur hans artistnamn (han heter egentligen Sam Morgan) är en hyllning till sin egen mamma då hon hette Outlaw som ogift, och att han inte är någon tuffing, även om artistnamnet väcker sådana associationer hos vissa.

Kvällen domineras i övrigt av låtar från hans senaste album ”Tenderheart”, där titelspåret och ”Trouble” är de låtar som sticker ut mest. Men vi får även några smakprov på nya låtar, vilket skvallrar om en kommande ny skiva – och troligen också nya Sverigebesök.

Det ser vi fram emot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s