Shocking Superman gav Oscar Berglund bästa möjliga reklam inför proffstränarkursen

På onsdag börjar Oscar Berglund proffstränarkursen. Passande nog tog hans Shocking Superman en imponerande V75-seger i Silverörnen på Solänget under lördagen.

– Framför allt är det skönt att han visar vad han går för, säger Oscar Berglund.

Shocking Superman imponerade enormt när han vann Silverörnen, Guldivisionen under Solängets V75-dag. Tränaren Oscar Berglund fick bästa möjliga reklam inför kommande proffstränarkurs.

Artikeln är också publicerad på osdsport.se

Det rullar på bra för Oscar Berglund, travamatör från Brunflo. Stallets stjärna, norske sexåringen Shocking Superman, tillhörde de mer betrodda i Silverörnen på Solänget under lördagen.

Och som hästen levde upp till spelarnas förväntningar.

Shocking Superman var helt överlägsen när han vann på 1.10,7a/2 140 meter. Tränaren var så klart oerhört nöjd med sin häst.

– Insatsen var så klart femstjärnig. Det är framför allt skönt att han visar vad han går för. Jag har vetat att han är så här bra. Det är sådana här krav jag har på honom, men det ska levereras på banan också. Det har varit lite utrustning som inte har fungerat tidigare, men nu har vi kommit rätt på honom, säger Oscar Berglund.

Shocking Superman kördes av Emilia Leo, som har haft fina framgångar med Oscar Berglunds hästar – och nu kunde noteras för ännu en.

– Hon var lyrisk. Hon sa att hon körde så sakta som möjligt, ändå vinner han på den tiden. Det var en insats av yttersta världsklass, säger Oscar Berglund.

Shocking Superman är nu inkvalad till finalen i Gulddivisionen under Kriteriehelgen på Solvalla i slutet av september. Oscar Berglund tror att hästen duger långt även där.

– Jag tycker att han håller sådan klass att han inte räds någon när han har en bra dag. Om allt löser sig ska han räknas..

Han har faktiskt kvalat in hela tre hästar till finalerna. Cobourg Hanover slutade tvåa i försöket till bronsdivisionen och sedan tidigare är Mellby Galanga inkavlad till finalen i klass II efter sin andraplats på Bergsåker.

– Det kommer bli en höjdardag att vara med där. De två andra är topphästar som duger långt i sin klass. Jag tror att jag har tre som kommer räknas, men sedan sak de få rätt förutsättningar också, säger Oscar Berglund.

För Shocking Superman kan det bli tal om utlandsstarter efter finalen på Solvalla. Både Tyskland och Frankrike finns i planerna. För Oscar Berglund väntar Stockholm och första delen i proffstränarkursen, redan på onsdag.

– Det kommer lägligt att det går bra. Det är fantastiskt kul när hästarna levererar. Då har jag världens bästa och lättaste jobb. Det är dags att bli proffs nu. Jag har så mycket förfrågningar på fina hästar som jag måste säga nej till eftersom jag är amatörtränare nu, säger Oscar Berglund.

Ett intressant nyförvärv är femårige Arch Lane, som närmast kommer från Timo Nurmos på Solvalla. Hästen har fem segrar och ett andrapris på sju starter. Andrapriset kom i V75 på Åby i december, hästens senaste start.

– Det är en otroligt kapabel häst som återkommer efter en liten skada. Han är i princip startklar. Med tanke på vad har han har presterat på Solvalla kommer han kunna duga bra i V75 på vintern här uppe. Tanken är att vänta ut honom och ha kul med honom i vinter, säger Oscar Berglund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s