Pat Reedy gör riktig country av bästa märke

En man som spenderar åtskilliga timmar i långtradare på highways i södra USA och älskar sunkiga motell kan låta som typiska countryklyschor.

Men i Pat Reedys händer blir det inte klyschor. Han är country på riktigt.

Pat Reedy and The Longtime Goners är just nu på lång europaturné. Det ska vi européer vara glada för. Bandet gör musik som ekar av de största inom countryn.

Han har ett band som heter Pat Reedy & The Longtime Goners och hans låtar heter saker som ”Nashville Tennessee at 3 am”. Pat Reedy pratar mellan låtarna om att han har tillbringat många timmar i långtradarchaufförers sällskap och att han gillar sunkiga motell, som det finns gott om längs de amerikanska motorvägarna.

Just nu turnerar han och bandet The Longtime Goners längs betydligt mindre vägar i Skandinavien. Europaturnén omfattar totalt 62 dagar och avslutas i Spanien i slutet av september.

Det ska vi européer vara glada för. Det är nämligen countrymusik av bästa märke som den New Orleans-uppväxte men numera Nashvilleboende Pat Reedy och hans tre svenska (!) bandkamrater levererar inför en ganska liten men entusiastisk publik på Captain Cook den här torsdagskvällen. 

Det går utan problem att jämföra honom med ikoner som Merle Haggard och George Jones. Vi får en utmärkt version av ”One piece at a time”, som blev en stor hit med Johnny Cash på 1960-talet. Hank Williams ”Mind your own business” dyker upp som ett av kvällens sista nummer.

Lokale John Edwin, medlem i Blue Mountain Boys, värmde upp för Pat Reedy & The Longtime Goners.

”Alla på den här planeten har någon som den här låten handlar om”, konstaterar Pat Reedy, som också reflekterar över sammanträffandet att så många personer som gillar Hank Williams har hamnat på samma ställe samtidigt.

Han är på det hela taget väldigt underhållande i sitt mellansnack, något som lyfter de fantastiska låtarna ännu ett steg. Av hans egna låtar sticker redan nämnda ”Nashville Tennessee at 3am” ut, tillsammans med ”Burgundy in the rain” – som handlar om den kända gatan med samma namn i hans hemstad New Orleans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s