Själfull och riktig rock n’roll från 30-årsjubilerande The Refreshments

”We don’t worry ’bout what others say. We just play what we wanna play. We don’t care what’s in the charts. All we do is follow our hearts”

The Refreshments nya skiva ”Real rock n’roll” är enormt stark och själfull. Bilden är från bandets konsert under ”Rock n’roll christmas” i Östersund 2018.

För att musik ska svänga på riktigt krävs själ och hjärta från bandet som framför den. Något mer själfullt än att bara följa sitt hjärta och göra det man själv vill göra är svårt att tänka sig. The Refreshments har gjort sin grej i 30 år och det funkar fortfarande alldeles utmärkt.

The Refreshments spelar riktig rock n’roll, det är inte svårare än så, och de gör det otroligt bra. Kvartetten från Gävle är anspråkslösa i sina texter och sjunger om att ett band måste göra vad ett band måste göra och att de inte har något bättre att göra. Men vad kan egentligen vara bättre än att spela riktig rock n’roll med ett sjujäkla sväng?

Bandets senaste album ”Real rock n’roll” är klassisk Refreshmentsrock enligt den beprövade formeln som har funkat i 30 år. Den innehåller 13 låtar och flera av dem platsar bland det bästa bandet har släppt ifrån sig under de 30 åren som The Refreshments har funnits.

”Out in the country” förklarar vad bandet gör och varför de gör det. Det spelar ju faktiskt ingen roll vad som är hippt i storstäderna, om sångaren är ung och söt. Ute på landet är country rock n’roll fortfarande kung och folket vill höra det gamla goda svänget. Just det svänget som The Refreshments har stått för i 30 år och fortfarande gör bättre än de flesta.

I ”Blang dang thang”, första singeln från plattan, sjunger Joakim Arnell om att ”we’re gonna do the bland dang dance, ’til everybody’s rockin’ in a trance”. Även det är mycket av kärnan i The Refreshments musik, att det svänger så att det är omöjligt att stå stilla. Att många moderna dansband väljer att spela bandets låtar är ingen tillfällighet.

”Tennessee Girl” är född i Memphis och uppfostrad med rock n’roll och matad med Sun records-skivor och Stax-soul. Själen i låten blir också därefter. 

”Love keeps callin’” och ”Blind love” är andra favoriter, men ”Real rock n’roll” är mycket stark som helhet.

The Refreshments är på riktigt och allt tyder på att bandets 30-årsfirande kommer bli något alldeles extra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s