Fröjdholmens dansbana har rest sig efter takraset

I mars 2018 rasade taket på Fröjdholmens dansbana in. Nu står en ny dansbana där, som invigs den 6 juli.
– Vi tycker att det känns jättebra, man vill få tillbaka Fröjdholmen någorlunda, säger Regina Belin, ordförande i Myssjö/Ovikens IF.

Efter takraset i mars 2018 står nu en ny dansbana på Fröjdholmen. Bygget är inte riktigt klart, men ska vara det till den 6 juli när dansbanan ska invigas.

Tunga snömassor gjorde att taket på dansbanan på klassiska Fröjdholmen i Oviken gav vika i mars 2018. Målet hos Myssjö/Ovikens IF, som driver Fröjdholmen, har hela tiden varit att få till en ny dansbana och under midsommarhelgen – en klassisk helg på Fröjdholmen – dansades det på den återuppbyggda dansbanan. Det var oklart om dansbanan skulle bli klar till midsommar, men byggföretaget Jeka bygg hade målet klart.

– Han som håller i bygget är Myssjö/Oviken-fantast och hade lejt in många byggare för att det skulle vara dansbart. Vi fick startbeskedet för bygget i slutet av maj, säger Regina Belin.

Mickeys stod för svänget när det återigen dansades på Fröjdholmen, men det var glest på dansgolvet.

– Det var sådär, det var lite folk. Det var ett provisoriskt golv. Men midsommarfirandet var bra ändå, säger Regina Belin.

Dansgolvet var provisoriskt när det dansades till Mickeys under midsommarhelgen.

Föreningen hade sökt pengar från Boverket för att finansiera bygget av den nya dansbanan. Det blev avslag på den ansökan, så det fick bli en lite billigare variant för att dra ner på kostnader.

– Vi har finansierat den med bidrag från företag och privatpersoner, sedan har kommunen gått in med en summa pengar. Enligt kalkylen som har gjorts saknas det ungefär 300 000 kronor. Det försöker vi jobba ihop, säger Regina Belin.

Den 6 juli är det invigning av den nya dansbanan. Då ska golvet vara lackat och slipat, dörrarna ska vara fixade och lite andra saker ska också vara klara. På invigningen spelar dansbandet Thor Görans & Agneta Olsson. Det blir även pub och lite andra programpunkter, konceptet för invigningen är ännu inte riktigt klart. Tanken var att ett tributeband till Jerry Williams, som uppträdde på Fröjdholmen flera gånger, skulle spela – men det bandet var uppbokat på andra uppdrag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s