Trippel succé för Per och Emilia på Ovallas årspremiär

Per Linderoth och Emilia Leo var namnen för dagen när Ovalla körde sin traditionella årspremiär på midsommardagen. Båda slog till med en trippelseger.

– Det är naturligtvis roligt när det går bra, säger Per Linderoth.

Emilia Leo körde sina första lopp i Oviken under midsommardagens årspremiär – och vann direkt. Hennes trippelseger inleddes med treåriga kallblodet Solstjärna A.C.

Artikeln har också publicerats på osdsport.se

Emilia Leo vinner lopp överallt där hon visar upp sig. 27-åringen med licens på Gävletravet hade sitt stora genombrott i fjol och i år har det fortsatt gått bra. Att det blev seger direkt när hon för första gången körde lopp i Oviken var därmed inte helt oväntat. Treåriga kallblodsstoet Solstjärna A.C. tog en lätt seger i årets första lopp.

– Det var lite speciellt att köra på den här banan, den är lite kuperad kan man säga, men roligt. Det blir lite mer på kul om man säger så. Hästen var ganska orutinerad, och det kändes. Men den hade mycket fart i sig. Hon strulade lite från start, men skötte sig sedan och gjorde ett bra lopp, säger Emilia Leo.

Hennes andra seger för dagen togs med ett annat sto – Carlos Texi – innan hon fullbordade trippeln med Osah’s Bolt. Den hästen var själva anledningen till att Emilia Leo för första gången besökte Ovalla. Ekipaget är obesegrat tillsammans och tredje raka segern togs på imponerande sätt.

– När Anna-Lena (Göransson, hästens tränare), sa att hon skulle anmäla sa jag att jag åker. Jag åker nästan varsomhelst för att köra den här hästen. Jag tror att det är en riktigt bra häst. Det var så klart lite oroligt att det skulle bli för många omstarter, för det snurrar lätt till i huvudet på honom. Men det här klarade han bra. Han är stark och rejäl och vann med krafter kvar, säger Emilia Leo.

Osah’s Bolt och Emilia Leo trivs ihop. Tre lopp tillsammans har gett lika många segrar. När hästens tränare Anna-Lena Göransson bestämde sig för att anmäla till Oviken valde Emilia Leo att åka dit och köra.

Hon tror mycket på Osah’s Bolt för framtiden, även om hästens humör är speciellt.

– Han är jättesnurrig, lite barnslig också. Men det finns inget ont alls i honom. Men det får inte bli för mycket runt omkring honom, då snurrar det till. Men han kommer mogna och jag tycker att han gör det för varje start. Men framför allt har han jättehög kapacitet och kommer nog tjäna fina pengar framöver.

Med sina tre första segrar på Ovalla delar hon nu ledningen i körsvensligan med Per Linderoth, som också fick segerdefilera tre gånger under premiären. Om hon kommer tillbaka till Oviken i sommar återstår att se.

– Jag får se. Vad jag förstod var det igen nästa lördag och då ska jag eventuellt till Eskilstuna. Men det tror jag att Per också skulle, så vi får se.

Arya Karma tränas av Malin Löfgren, som håller till i Oviken. Att hästen är van att träna på Ovalla såg Per Linderoth som en fördel.

Östersundssonen Per Linderoth, sedan många år med licens på Bergsåker, hade egentligen tänkt åka till Rättvik under lördagen. Men då hästen Buzzer Beater inte kom med i Breeders’ Crown-loppet tänkte han om och firade midsommar i Jämtland med tävlingar i Oviken i stället.

– Det är en trivsam dag. Det är synd att vädret var lite sådär, att det blåste, annars är det trivsamt. Jag har inte varit här på 12-13 år, sedan jag flyttade till Sundsvall. Men det är alltid mysigt, mycket folk och de sitter nära banan. Man träffar mycket folk som man känner, så det är trevligt, säger Per Linderoth.

Han inledde sitt seegerstaplande med hemmahästen Arya Karma. Hästens tränare Malin Löfgren håller till i Oviken och första segern i hästens andra start togs på bra sätt.

– Det var en trevlig häst. Det kändes att den var van att springa på den här banan. Det är lite svårt i lågklassloppen. Äldre hästar har lite lättare att springa på den här banan. Men den här hade lite försprång eftersom den har tränat mycket på den här banan. Det var inga konstigheter, säger Per Linderoth.

Hans två andra segervapen hette Västerbofeelsofine, tränad av Åke Eriksson i Vemdalen, och norska kallblodet Myr Tötta. 

Under dagen hyllades en av Ovikens stora travlegendarar, Olow Gärdvall, som i år fyller 90 år. Loppet som kördes i hans namn vanns av norska Gjerv Prinsessa och Morten Walstad. Segrande ekipaget fick ta emot pris av Olow Gärdvall själv.

Per Linderoth hette dagens andra trippelsegrare i Oviken. Store supportern Johan Engblad var framme och firade efter första segern, med Arya Karma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s