Milligan’s School spurtade till säker seger i Jämtlands Stora Pris

Milligan’s School fick ett perfekt lopp i Jämtlands Stora Pris. Sexåringen tackade med att spurta till säker seger.

– Det här är topp fem bland mina segrar, säger kusken Carl Johan Jepson.

Milligan’s School och Carl Johan Jepson spurtade till säker seger i Jämtlands Stora Pris.

Jämtlands Stora Pris var ett jämnt lopp på förhand. Milligan’s School, tränad av Stefan Melander, tillhörde de mer betrodda. Hästen hade ett fantastiskt fjolår med seger i Sundsvall Open Trot och andraplats i Trotting Masters-finalen i Östersund. I år var han en av de 16 inbjudna hästarna i Elitloppet, men lyckades inte gå till final.

– Hästen fick inte riktigt till det som fyraåring, han var lite skygg i loppen. Sedan utvecklades han kolossalt i fjol som femåring och det verkar hålla i sig. Det är makalöst, säger Catarina Lundström, själv proffstränare och sambo med Stefan Melander.

Milligan’s School lyckades inte nå ledningen från sitt perfekta andraspår bakom bilen. I stället var det favoriten Double Exposure som skickades till spets av Örjan Kihlström. Första 500 öppnades på 1.11,3 och varvet på 1.10,9. På sista bortre långsidan attackerade italienaren Pietro Gubellini. I sista sväng splittrades fältet och luckan uppenbarade sig för Milligan’s School. In på upploppet ledde Double Exposure fortfarande klart, men spurten bet väldigt bra för Milligan’s School, som till slut vann klart.

Kusken Carl Johan Jepson har haft ett fantastiskt år och vann bland annat Copenhagen Cup, men segern i Jämtlands Stora Pris smäller också högt.

– Det är topp fem. Det är ett stort lopp och det är jättekul att få komma hit. Jag har många goda vänner här, säger Carl Johan Jepson.

Segertiden för Milligan’s School, den 25:e vinnaren av Jämtlands Stora Pris, blev 1.11,0a/2140 meter. Det var den näst snabbaste segertiden någonsin i loppet, rekordet har Readly Express som vann på 1.10,0a/2140 meter 2018.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s